Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Дори с развитието на нанотехнологиите, 5G комуникацията, холограмите и т.н, световните учени не могат да настигнат суперкомпютъра, скрит в човешкия череп.

Средството, което едновременно обработва факти и лица, съхранява спомени, регулира движенията и речта на човека и взима решения. Заедно с това мозъкът си остава една все така непозната територия, която експлоатираме без да съзнаваме пълния потенциал.

Тук се появява спасителен пояс, който ни помага да подобрим умствения си потенциал и с практически упражнения да организираме по-добре своите идеи, работа и време.

Как се картографират идеи в мащаб 1:1?

"Всеки един от нас е продукт на образователната система - училища, университети. Винаги сме били учени да организираме своите идеи по определена структура. Авторката Джейми Наст дава възможност на творческите умове да изложат своя мисловен процес ясно в образи, а на аналитините - да открият творческото в себе си", сподели преводачът на книгата Ния Йотова.

Картата на идея представлява цветно визуално представяне на специфичен въпрос или проблем, заедно с ред други приложения върху лист хартия. А целта ѝ - да ни помогне да използваме по-голяма част от умствения си потенциал с по-малко усилие.

"Мозъците ни се справят много по-добре с възприемането, обработването и запомнянето на информация, представена мултилинейно. Тъй като картите на идеи представят факти и въпроси визуално, като ангажират и двете мозъчни полукълба, те стимулират по-ефективно учене, позволяват ви да подходите към проблемите по-творчески и помагат да мислите по-систематизирано", обясни още Йотова пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback