Снимка: istock

Продукти:

18 броя пилешки крилца
¼ чаша мед
2 супени лъжици пресен сок от лайм или лимон
1 супена лъжица настъргана лимонова кора
1 скилидка чесън, пресован
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка черен пипер
½ чаша брашно
1 л олио за пържене на маслена баня

Приготвяне:

В голяма купа смесете меда, сока от лайм, настърганите корички, чесъна, солта и пипера. Поставете брашното в чиста найлонова торбичка, пъхнете вътре крилцата, затворете плика и разклатете добре. Нека брашното полепне добре по пилешкото.

В голям и дълбок тиган загрейте мазнината за пържене. Потопете всяко крилце в сместа с меда и го пуснете в тигана. Пържете до златисто. След като са готови, поставете крилцата върху кухненска хартия, за да се отцедят.

Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase