Продукти:
- 3 супени лъжици кафява захар
- 3 супени лъжици червен пипер
- 1 и ½ супени лъжици чеснов прах
- ½ чаша дижонска горчица
- 350-400 г свинска плешка без кост
- ½ чаша барбекю сос
- 10 питки за бургер
Приготвяне:
Смесете захарта, червения пипер, чесновия прах и добавете сол и черен пипер на вкус. Поставете месото в тава за печене. Намажете го с горчицата, поръсете добре със сместа със захарта и подправките. Покрийте с фолио. Печете в загрята на 120 градуса фурна за около 8-9 часа или на малко по-висока температура за по-кратко време. Когато месото е готово, накъсайте го с вилица и го сервирайте в питките за бургер. По желание можете да добавите пресни зеленчуци.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
ДИВАК
преди 5 годинисвинското го ям само печено на скара с див кимион , малко сол с черен пипери , обляно с лимон - задължително с бъчва червено вино (каберне )
3
Партиен секретар
преди 5 годиниВероятно са искали да кажат 350г на човек. Иначе си абсолютно прав. Аз го слагам за по 7-8 часа в крок-пота. А, и да забравите за трите лъжици захар. Сосът за барбекю е достатъчно захаросан.
2
Бай Ганьо
преди 5 годиниМамини златни поне си четете глупостите дето превеждате...350-400 грама плешка 9 часа печена в 1 чаша сухи подправки.Рецептата за Pulled pork иска поне 1.5-2кг, а по-добре 2-3кг. 8-9 часа може в пушилня на 120 градуса, но във фурна не повече от 2 до 4 часа. Фирата е огромна и на финала ще излезе под 50%.