Снимка: istock
fallback
Продукти:
 
2 големи моркова
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица кафява захар
1 чаена лъжица лимонов сок
сол и черен пипер
магданоз
 
Приготвяне:
 
Сложете морковите в голям съд, покрийте ги с вода. Нека водата заври, след това намалете котлона, докато омекнат или около 7-8 минути. Отцедете водата.
 
Загрейте голям тиган на средна температура. В него разтопете маслото. Запържете морковите, кафявата захар и лимоновия сок. Малко преди да свалите от огъня овкусете с подправките.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

P.

преди 5 години

Когато търся рецепти на български, аз търся нещо от българската национална кухня. Кафява захар и сол с моркови и магданоз. Ужас! Авторката - опитайте пак!

6

Някой

преди 5 години

Това е топла гарнитура, "гурмета", не зелето с моркови, което ядете в кебапчийницата срещу офиса. Захарта, заедно със захарта в морковите се карамелизира частично и се получава много приятен вкус. И, между другото, на салата от моркови и/или ряпа наистина се слага захар - толкова, колкото и сол. Който не се бои да пробва нещо, различно от специалитета на кварталната кръчма, може да опита.

5

Анонимен

преди 5 години

По-добре да ги направим на салата,отколкото този буламач,салата от моркови със зеле и малко нарязан магданоз или нарязани листа от целина,накрая подправки олио,сол,лимонов сок на вкус,а може и настъргани моркови и ряпа с подправки - сол,олио,лимонов сок(или оцет) на вкус.

fallback