Снимка: iStock
fallback

Продукти:

2 чаши вода
2 кубчета пилешки бульон
1 скилидка чесън, пресован
1 чаша киноа
2 броя пилешки гърди, печени, накъсани на парчета
1 глава лук, ситно нарязан
1 зелена чушка, нарязана
½ чаша маслини каламата
½ чаша натрошено сирене
¼ чаша пресен магданоз, ситно нарязан
½ чаена лъжица сол
2/3 чаша пресен лимонов сок
1 супена лъжица балсамов оцет
¼ чаша зехтин
 
Приготвяне:
 
Кипнете водата. В нея разтворете бульона. Добавете чесъна и оставете да кипне отново. Сварете киноата в бульона, намалете котлона. Покрийте и варете, докато киноата абсорбира водата или около 20 минути. Прецедете киноата от водата и отстранете чесъна, ако е възможно.
 
В купа за салата смесете пилето, лука, чушката, маслините, сиренето, магданоза, солта и киноата. Разбъркайте с лимоновия сок, зехтина и оцета. Охладете преди да сервирате.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 5 години

Такава салата и други подобни са характерни за Южна Европа, но се правят не с киноа, а с леща. Лещата е позната в район на Средиземноморието още в древността.Да се яде киноа стана модерно в ново време, не че не е полезна, даже напротив, препоръчителна е.Вместо да кръщават ястието "Средиземноморска салата", да го нарекат например "Ехо от Андите" :)

2

?!?!?!?!?!?!?!

преди 5 години

Авторке, киноата идва от Южна Америка, от района на Андите и е известна с това, че е била основен хранителен продукт в империята на инките.Как така се оказа съставка на средиземноморско ястие?!

1

Да, умници!

преди 5 години

Киноата е традиционна храна в средиземноморието, нали?

fallback