Снимка: iStock

Продукти:

4 филийки хляб
1 добре узряло авокадо
1 малка консерва нахут
2 стръка зеле лук или 1/2 малка глава червен лук
няколко капки лимонов сок
сол, черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Сложете в купа вътрешността на авокадото и прибавете към него отцедения и изплакнат нахут. Намачкайте с помощта на вилица или просто разбъркайте, за да останат зърната нахут цели. Прибавете нарязания магданоз, лук, лимоновия сок, сол и черен пипер и отново разбъркайте. Намажете филийките и по желание за финал добавете свеж кресон.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase