Продукти:
1 стар хляб
½ пакетче малко масло
1 голяма глава лук
4 стебла селъри
2 скилидки чесън
няколко стръка нарязан магданоз
1 с.л. мащерка
сол, черен пипер на вкус
½ с.л. розмарин
600 мл пилешки или зеленчуков бульон, охладен
2 яйца
Приготвяне:
Нарежете хляба на кубчета и го сложете в дълбок съд. В добре загрят тиган разтопете маслото и прибавете към него нарязаните лук, селъри, стрития чесън и подправките. Гответе около 7-8 минути.
След това изсипете сместа върху нарязания хляб, разбъркайте, прехвърлете в тава, предварително намазана с масло.
В купа сложете бульона и прибавете към него яйцето. Разбъркайте добре и изсипете върху хлебната смес.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-30 минути. След това премахнете фолиото и запечете до получаване на коричка.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
8
Аз до Анонимен 1
преди 5 годиниА как правиш хляб БЕЗ мая.....в домашна хлебопекарна става ли? Какво брашно ползваш и какви други неща?Благодаря.
7
Анонимен
преди 5 годиниДо Куй туйТуй показва колко си готвил. Селъри и целина не са едно и също нещо. И дори и да са различни сортове на едно и също растение, по отношение на готвенето има значение, защото селърито е много по-сочно от целината. Стига вихте срещу луната. И аз съм против чуждиците, но не викам на броколите (да проверил съм - множествено число се използва) зелен карфиол.
6
ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
преди 5 годиниАма тя каква стана. Бавно и полека ни връщат към времето... "Яж лучец, пий вода и пак поглеж! Дий воле, дий..."