А как правиш хляб БЕЗ мая.....в домашна хлебопекарна става ли? Какво брашно ползваш и какви други неща?Благодаря.
До Куй туйТуй показва колко си готвил. Селъри и целина не са едно и също нещо. И дори и да са различни сортове на едно и също растение, по отношение на готвенето има значение, защото селърито е много по-сочно от целината. Стига вихте срещу луната. И аз съм против чуждиците, но не викам на броколите (да проверил съм - множествено число се използва) зелен карфиол.
Ама тя каква стана. Бавно и полека ни връщат към времето... "Яж лучец, пий вода и пак поглеж! Дий воле, дий..."
Селъри уа?щот *** има и в Бг и се казва целина.Баба ти се със " селъри "е готвила.Дееа илитератите ви даееа!!!
Много добра руцепта, спомних си за времето когато ходех при баба на село и неделя сутрин нареди филии хляб в тавата и ги залее , пък като ги запече ....Първо пуснете една рецепта за хляб, аз откакта взех да си меся без мая, си дадох сметка каква разлика със заводския. Един път ката го направите и после ще се чудите как сте яли купешки.
Рецептата Dnes: Стар хляб с лук, чесън и подправки