fallback

Тази събота във "Фамилно" по Bulgaria ON AIR гостува Теодор Лулчев, брат на актрисата Силвия Лулчева. Наследник на една от осемте знатни панагюрски фамилии Руйнекови – Лулчеви, Теодор ще разкаже за предприемчивия борбен дух на панагюрци, за рода на Райна Княгиня, с която са живели къща до къща, за участта на баща си, който е бил затворен в Белене, за чувството да си дете на враг на народа, за силната връзка със сестра му Силвия.

Лулчев е завършил индустриален дизайн в Националната художествена академия и години наред се занимава с графичен дизайн и дизайн на бижута.

Днес той е марково име на художник, който показва бижутата си по света. Член е на камерата на дизайнерите в България, на Съюза на българските художници и на Датски занаяти. Преподавател е в Художествената Академия и Нов Български университет. Има стотици изложби у нас и в чужбина.

Целият разговор гледайте във "Фамилно“ по Bulgaria ON AIR в събота от 10:00 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 5 години

НЕЩО ДА НАПИШЕТЕ ЗА РАЙНА ФУТЕКОВА?

4

Анонимен

преди 5 години

Хубава новина, но интересът, или по-точно липсата му към възрожденският дух на българите от онова време е отрицателни стойности. Предлагам да възродим и темата за байрака на Петко Войвода и мястото, което е бил издигнат с викът на един омерзен патриот и радетел за отечеството : "Те предадоха България".

3

Райна Куролина

преди 5 години

Хаха

fallback