Голият мачо. Кадър: Нова тв

Валентин Кулагин напусна VIP Brother. Изгонен позорно като човек, който посяга на жени. Стратегията му да гради слава върху слабостите и проблемите на другите му осигури подкрепа в началото, но прекали.

Уменията му на гримьор отдавна са подложени на съмнение, в неговата гилдия го недолюбват също толкова, колкото и в къщата. Всъщност за неговия професионализъм се знае малко, редица звезди не бяха чували за него, а Жени Калканджиева директно заяви, че не го познава, а е в модния бизнес над 20 години и е работила с всички топ гримьори у нас. Кулагин ще усети обществения гняв или неглижиране, може дори да си вземе бележка.

Той открадна шоуто на всички останали, а вътре има образи, които заслужават внимание. Такъв е Мистър София, момчето с мечти от Мадан - Ричард Величков. Той е представител на една група, която определено е опасна за обществото. Група, която се води от самозвани гурута, група, която е податлива на ширещата се позитивна психология.

Какво ни показа Ричард? По думите му бил малко глупав, но пък много обичал да чете. Чете книги за личностно развитие. Няма да се учудя, ако ходи и на десетките семинари, които се водят от лайф коучове, които ни учат как да живеем. Ричи мечтае да стане известен, да го разпознават по улиците, а после да стане най-популярния инструктор в страната и съответно милионер. В мечтите няма нищо лошо, но Мистър София мечтае за лесен успех, за бързи пари и мисли, че това ще се получи с нагаждане към всяка ситуация. Хлъзгава работа.

Още по темата

В шоуто Величков разкри, че може да си променя мнението си за секунди, стига то да е в негова изгода. Няма да защити тези, които са го защитавали. Това, че не познава Ваня Костова не е проблем. Не е длъжен да слуша песните й. Макар че ако има грам обща култура, би трябвало да я знае. Но явно ежедневието му е изпълнено предимно с гири, дъмбели и изгорени калории. Проблемът е в арогантното му отношение към по-възрастен човек - ценност, която не познава. Готов е да гази Ваня в името на целта - да грее дивана още някой и друг ден.

Всички излизащи му дават щит с един и същ аргумент - много искал да спечели. Единственото му качество. Желанието за победа на всяка цена.

Отношението му към жените остава без коментар, с две думи - щом осигурява доходите е нормално половинката му да седи зад печката. Неговата овехтяла нагласа може да се дължи на възпитание в семейството, на влиянието на средата, в която е израснал. Няма никакво значение, светът отдавна е отворен и такива тесногръдковци могат да бъдат само аутсайдери.

Да, Ричард има мускули. Те могат да му помогнат за някакво начало пред нежния пол, но нали в една двойка трябва да се общува? А когато най-ценния извод от неговите книжки е в разговор да използваш името на събеседника си - звучи малко страшно. Представяте ли си как водите диалог и срещу вас се цитират мъдри мисли, които показват, че той чете. И толкова е чел, че развива личността си по всички писани правила! И ще ви залее с мисли на Паулу Коелю. Но не на бразилския писател, незаслужено станал настолен автор на родните Instagram модели, а на този от Facebook. А може би е продукт на Кобилкина?

За Ричи е най-важно какво мислят хората. Нямам идея дали го пише в книгите, които чете. И фалшиво преиграва, за да създава добро впечатление. А отстрани изглежда смешно. Но той не го знае, защото животът му се гради на крилати мисли и фрази. Той иска да е богат и известен! И си мисли, че всеки допълнителен ден в шоуто му носи популярност, която ще монетизира като затвори вратата на къщата в Нови хан.

Гледал е възхода на плеймейтки и нищоправци, които телевизията ги е направила известни. Но трябва да има и акъл, за да капитализираш тази известност. А практиката досега показва, че малцина са успели. Едва ли ще успее и той. Защото той иска да се гали егото му като го спираш на улицата за автограф. Мисли си, че всички звезди ще се наредят на опашка при него за режим за тренировки и отслабване. Величков трябва да знае, че известността има и друга страна. За минути може да отреже всичките ти мечти и да те върне в началната точка, в Мадан.

Когато в името на успеха газиш всичко пред себе си, приятелствата нищо не означават, не държиш на думата си, държиш се угоднически, унижаваш жени, нямаш уважение към по-възрастните - падането е сигурно. И това не го пише в позитивната психология, която според истинските психолози често води до депресия.

Когато не си честен по пътя към върха, накрая оставаш сам. И постигнатият успех няма как да замени всички "трупове" оставени по този път. Ще изкарва много пари, но няма кой да му седи зад печката. Освен някоя девойка, която е зарязала селското стопанство, за да се влее в родния шоубизнес. И ще обсъждат какъв е етикета за разговор в семейна среда според лайфкоуч Х.  

А най-страшното е, че такива като Ричард са опасни за обществото. Или може би безполезни. Във всички случаи губим всички...

Коментари Напиши коментар

108

Иван11

преди 6 месеца

Видяхте ли сега колко е долна тази от Фамилия Дебелоника? КУЛАГИН БЕШЕ ПРАВ! Той видя оглозгана й от зло душа преди всички други.

Орфей завинаги! (който знае какво имам предвид, знае какво имам предвид)

107

Дедо Ташунко

преди 6 месеца

Рядко просто момче, но идеал за днешната младеж.. Виждам го с дебел търбух и тлъст зад.ник, щом спре с тренировките. Че го и избраха за мистър София. И кол за ограда не става от него!

106

Ами

преди 6 месеца

то и тук е така. Поне по един показател сме на нивото на Англия!