Снимка: flickr

Общ преглед

Лятото е още тук, но есента определено вече се усеща. Мечтите за карибски плажове обаче на практика могат да се сбъднат целогодишно! Неустоими морски ивици, кристално чиста вода, запомнящи се природни дадености - всичко това и още много може да откриете в слънчево Мексико - посоката в "Без будилник" днес!

Не един и два са курортите, на които можем да отдъхнем пълноценно в Мексико. За европейския вкус обаче като че ли се налага Ривиера Мая, позната още като ривиерата на Маите.

Ривиера Мая е курортна зона на източното крайбрежие на полуостров Юкатан, южно от Канкун. Бреговата линия се простира на 150 км.

Мястото е привлекателно за любителите на спокойната почивка и дивата природа, далеч от големите мегаполиси и шумните търговски центрове.

Едно от големите предимства на Ривиера Мая пред останалите мексикански курорти е близостта й до два културно-екологични парка – Шел Ха и Шкарет. Шел Ха е известен с плажната си ивица, на която може да се къпете и плувате с делфини. В парка Шкарет пък може да плувате из пещерните реки сред различни пещерни образувания.

Ривиера Мая предлага и отлични възможности както за разнообразни морски активности, така и за подводно гмуркане.

Местата за настаняване, разпръснати сред древни руини и тропическа гора, отговарят на желанията и бюджета на различни туристи. Гарантирани са и незабравимите карибски залези.

Ривиера Мая е и сред местата, където може да видите най-фотографираните руини от времето на маите.

При мексиканските пирамиди за разлика от тези в Египет върхът на пирамидите е като отрязан – най-отгоре завършват с площадка, на която има храм или светилище, а на една от страните на пирамидата има стълбище, водещо до това светилище.

В близост до Ривиера Мая можете да посетите пирамидите в Чичен Ица или храмовете в древния Тикал. Някои от мексиканските пирамиди не са били само храмове, но и гробници, каквито са и египетските пирамиди.

На практика всяка прищявка може да бъде задоволена в петзвездния лукс на един от новооткритите хотели там, предложение на нашите партньори от "Посока".

Пет басейна с водни барове, 24-часов all inclusive, няколко ресторанта с отлична интернационална кухня, възможност за различни екскурзии - просто изберете вашата дата!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар