Общ преглед

"Блажиш ли, блажиш ли, дедо попе?", "Цялата ни църква е на тоз хал", "Видимо си пада само по духовни неща". Това са само част от коментарите към две кръчмарски снимки, които повече от денонощие са истински хит в социалните мрежи.

На тях е известния като благодетел отец Иван от Нови Хан, младо момиче с деколте далеч от духовното, а пред двамата масата е затрупана с различни ястия.

Първоначално самият отец Иван коментирал пред "Монитор", че това всъщност е внучката му, с която бил на почивка в Гърция преди около две седмици. Разказа, че са били на вечеря с нея и дъщеря си в ресторант, на брега на морето.

По-късно обаче в изданието се обадила Ина Николова, която пояснила, че е от приюта на отец Иван в село Якимово и фотосите са от рождения й ден през декември. Качила снимките във Facebook, като не предполагала, че ще му навреди.

"Искрено съжалявам. Откакто баща ми почина, отец Иван се грижи за мен и майка ми, той ни е като закрилник. Не мога да повярвам какво недоразумение се е получило. Срамувам се, но съм и тъжна и обидена, не съм очаквала, че ще има хора, които ще изтълкуват това погрешно", коментира момичето.

Тя поясни, че по време на празника е имало е други хора. След тържеството обаче пуснала снимките в социалната мрежа без знанието на отец Иван, като написала: "Все така да ни помагаш".

В същото време отец Иван насочил разговора в посока нуждата от дарения и как изкарал тежко боледуване.

Той уточни, че в момента в приютите в Якимово и в нови Хан има 72 ученика и затова да му необходими средства за облекло и учебни пособия. Дарители са му помогнали да плати едната сметка за ток.

За потребителите пък остава да разширят фолклора на база на кадрите.

Коментари Напиши коментар

149

икономист

преди 9 месеца

Неприятното в този случай е, че той е излъгал за момичето.... Но все пак, очевидно тези деца от приюта са му като деца, така че лъжата не голяма. Що се отнася за поведението му, дали е морално или не, мога да кажа, че на снимките ясно се вижда, че свещеникът е статичен спрямо момичето, и по-скоро тя го е прегърнала, а не той нея. Освен това, свещениците също могат да ядат блажна храна, през времето когато няма пост. Те не са като монасите, които са на по-строг режим по отношение на постите...

148

махайте я снимката

преди 9 месеца

Тая снимка защо не я махат? Не разбраха ли,че хората се дразнят?

147

До Безименен 142

преди 9 месеца

От коментара Ви разбирам, че вие имате отношение само към материалното в живота. Къде е духовното в случая?! Нима тези хора имат нужди свързани единствено и само с телата си?! Аз виждам една снимка, на която ясно личи, че жената до този мъж не изпитва никакво уважение и респект към него и към факта, че този човек е свещенослужител.