Общ преглед

"Блажиш ли, блажиш ли, дедо попе?", "Цялата ни църква е на тоз хал", "Видимо си пада само по духовни неща". Това са само част от коментарите към две кръчмарски снимки, които повече от денонощие са истински хит в социалните мрежи.

На тях е известния като благодетел отец Иван от Нови Хан, младо момиче с деколте далеч от духовното, а пред двамата масата е затрупана с различни ястия.

Първоначално самият отец Иван коментирал пред "Монитор", че това всъщност е внучката му, с която бил на почивка в Гърция преди около две седмици. Разказа, че са били на вечеря с нея и дъщеря си в ресторант, на брега на морето.

По-късно обаче в изданието се обадила Ина Николова, която пояснила, че е от приюта на отец Иван в село Якимово и фотосите са от рождения й ден през декември. Качила снимките във Facebook, като не предполагала, че ще му навреди.

"Искрено съжалявам. Откакто баща ми почина, отец Иван се грижи за мен и майка ми, той ни е като закрилник. Не мога да повярвам какво недоразумение се е получило. Срамувам се, но съм и тъжна и обидена, не съм очаквала, че ще има хора, които ще изтълкуват това погрешно", коментира момичето.

Тя поясни, че по време на празника е имало е други хора. След тържеството обаче пуснала снимките в социалната мрежа без знанието на отец Иван, като написала: "Все така да ни помагаш".

В същото време отец Иван насочил разговора в посока нуждата от дарения и как изкарал тежко боледуване.

Той уточни, че в момента в приютите в Якимово и в нови Хан има 72 ученика и затова да му необходими средства за облекло и учебни пособия. Дарители са му помогнали да плати едната сметка за ток.

За потребителите пък остава да разширят фолклора на база на кадрите.

Коментари Напиши коментар

140

Безименен

преди 7 месеца

Всички вие критикари, патриотари и псевдо моралисти. Колко от вас са дали милостиня на просяк? Колко гладни нахранихте? Колко бездомни подслонихте? Направете приют, приютете 10-20 бездомника, опитайте се да им осигурите храна, облекло и топлина и едва тогава съдете човека. Навярно знаете силата на медиите и как се манипулира информацията. Не правете заключения от една снимка извадена от контекста. Нека безгрешния пръв да хвърли камъка. Има кой да го съди.

139

Левски

преди 7 месеца

Работата е там, че тези хора не работят и живеят единствено и само от подаяния. Взели са пари от милостиви хора и пируват с тях. Нима това е достойно?! Нима това е християнско?!

138

ВЕЛИК Е !

преди 7 месеца

Когато учител,поп ,лекар не са на работа не могат ли да ходят по кръчми .
Или вие сте някви джихадисти със забратки .
И къде ви виждате тея гърди да не е гола момата или ви работи подсъзнанието грозно .
Снимката е хубава дядото си празнува на внучката празника .
На практика всички под неговият покрив са му като роднини и той се грижи за тях .
Това са хора, които си нямат нищо и той ги приема в неговия имот и се грижи за тях.