Снимка: Pixabay
fallback

Продукти:

1 кг домати
2 кг печени червени чушки
сол около 1 с. л.
захар около 2-3 с. л.
олио 1/2 ч. ч.
 
Приготвяне:
 
Пожелание доматите се смилат или се нарязват на дребни парченца (който както обича). Чушките се почистват и се нарязват на дребно или се смилат (пак пожелание). Слагаме доматите в дълбок съд (аз ги слагам в тава) и ги изваряваме, докато се изпари водата. След това добавяме чушките, сол и захар на вкус, олио, колкото поеме. Пържим до готовност. След това сипваме готовата лютеница в буркани, които стерилизираме 25 мин. Баба ги оставяше с капачките надолу за 2-3 дни.

Още вкусни рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

анонимен

преди 5 години

А до пикантния, още по-апетитен вариант на лютеницата едва ли ще стигне днешното поколение с тези рецепти и с тези продукти.

13

Анонимен

преди 5 години

До АнонименСтига с твоя морков и ябълка!Писна ми от изгъ зи ци и измислени булам ачи!Когато се прибера в България, ми е било трудно да намеря типично български традиционни ястия,без да са ги направили на някакви из гъзи ци или була мачи,които няма нищо общо с оригинала!

12

Анонимен

преди 5 години

И морков и ябълка се слага, за подобряване на вкуса. Захар може да не се сложи.

fallback