14

анонимен

преди 5 години

А до пикантния, още по-апетитен вариант на лютеницата едва ли ще стигне днешното поколение с тези рецепти и с тези продукти.

13

Анонимен

преди 5 години

До АнонименСтига с твоя морков и ябълка!Писна ми от изгъ зи ци и измислени булам ачи!Когато се прибера в България, ми е било трудно да намеря типично български традиционни ястия,без да са ги направили на някакви из гъзи ци или була мачи,които няма нищо общо с оригинала!

12

Анонимен

преди 5 години

И морков и ябълка се слага, за подобряване на вкуса. Захар може да не се сложи.

11

Анонимен

преди 5 години

Най-готиното българско изобретение е чушкопека,изчистваш дръжката,семето,печеш чушки и без да се белят ги хвърляш в буркана горещи,докато се напълни,слагаш колкото трябва сол(мисля,че окло 0,5-1 ч.л.) и един аспирин отгоре,капачката и затваряш веднага,така се вакуумират сами,няма нужда от варене.

10

Ех дядо...;-)

преди 5 години

До ДядоЩе ти дам един съвет, може и да си дядо ама някой работи не са баш тъй! Няма никаква логика, буркан да се обръща надолу с капачката...това като го чуя и се нервирам. По трудно се охлажда капачката, материалът тежи върху нея, въздухът остава откъм дъното и за да се свие и преодолее тежестта му трябва повече време...възпрепятства вакумирането и често резултатът е лош! Буркани никога надолу с капачката...проста физика!

9

Анонимен

преди 5 години

Олиото не е колкото поеме. Има си определена доза и на олиото и на подправките и на останалите продукти. Имаме една семейна рецепта от 40 години, но скоро не сме правили лютеница, че тока и зеленчуците са много скъпи.

8

11

преди 5 години

"Пожелание" и "По желание" са две, ама много, много различни неща. Кух тъпан ще го е писал това.

7

Сп??нс до троляците

преди 5 години

Абе ей , хейтърчета ниедни, защо все трябва да оплюете някого, защо не споделите рецептата която ще приготвите за зимата, пък тогава да ви се изсмеят и да ви стане гот ? Лютеница се приготвям в разлат съд, така водата се изпарява по-бързо , вкъщи се използва една ръчна мелачка, която отделя люспите и семките на доматите; патладжана и пипера се минава на месомелачката, за да има по селски вид, подправките се слагат в тензух и после се отделят.

6

Анонимен

преди 5 години

Прилича на отработен от храносмилателната система продукт...

5

Дядо

преди 5 години

Илияна,Илияна, от къде ли си преписала тази рецепта не знам,но ако я направиш така ,доста безвкусна ,,емулсия" ще получиш. Явно бабата която ти я е казала е била вече с деменця и е забравила още доста неща/чушките печени,белени!!!,патладжанец,врялата лютеница веднага насипана се ,,самовакумира обърната без варене и т.н./

4

Анонимен

преди 5 години

Всичко се мели,не се реже.И *** се слага,може и лук,магданоз.

3

Журналист

преди 5 години

Първо се научи да пишеш грамотно първо

2

Анонимен

преди 5 години

Офф Илиянке, намери тещо друго да пишеш, да даваш рецепти да лютеница е смешно, това всеки го знае, все едно да пуснеш рецепта и за пържени яйца

1

Анонимен

преди 5 години

По умряла рецепта от тази не бях чувал