Reuters
fallback

Все по-често виждаме как не образованието е това, което помага на човек да е успешен. Ето и някои от големите знаменитости, които могат да се похвалят със звездна кариера без школуването да им е помогнало за това. 

Резултати от изследване на CNBC от 2016 г. показват, че около една трета от милиардерите не са държали в ръка диплома за висше образование. Ето и някои от любимите ни звезди, които също не са на "ти" с училищната система.
 
Леонардо Ди Каприо
 
Лео не обичал училище и до този момент счита школното образование за безсмислено.
 
"Не обичам училището, там те карат да се съсредоточиш върху нещо, което ти не искаш да знаеш. На мен малко ми обръщаха внимание", споделя звездата.
 
Младият Ди Каприо напуска училище и заминава за Лос Анджелис, където учи все пак четири години, но това е всичко що се отнася до образованието му.
 
Той става част от авангардната трупа "The Mud People", която гастролира в областта на Лос Анджелис. Само на 15 години вече си има личен агент и се снима в реклами и учебни документални филми. След първата му малка роля в сериала "Ласи", Ди Каприо напълно загърбва образованието и се насочва към актьорската кариера.

Елън Дедженерис
 
Елън е една от най-успешните комедиантки и водещи в историята на Холивуд. Пътят й към успеха не е лесен. Тя напуска Университета в Ню Орлеанс, където учи "Комуникации" след обучение едва половин година.
 
Залавя се за работа с доста нестандартни за тийнейджър длъжности - като художник, продавач на прахосмукачки, отваря стриди в ресторант.
 
В началото на 80-те започва да пише стендъп комедии. Споделя, че тогава е била повлияна от Уди Алън и Стив Мартин. Славата й идва след като взима участие в телевизионното шоу на Johnny Carson Tonight Show. Днес е тв кралица със собствено шоу, носещо нейното име.
 
Кои други известни личности нямат образование, прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

един друг

преди 5 години

От заглавието на статията разбрахме, че авторът счита само висшето образование за "образование". Съответно средното и основното явно не се броят - значи учим 12 години залудо. Е в подзаглавието се е опитал да замаже нещата...

14

Анонимен

преди 5 години

ЧудноНе са завършили ВИТИЗ/НАТФИЗ пък са добри актьори

13

Анонимен

преди 5 години

И прости като нашия ***

fallback