Снимка: Pixabay
fallback

Продукти:

400 г картофи
1 стрък праз
1 супена лъжица магданоз, пресен
1 чаена лъжица копър
1 чаена лъжица самардала
1 голямо кубче масло
200 мл прясно мляко
1 чушка
2 стръка праз
сол
1 литър вода
 
Приготвяне:
 
Нарежете праз лука на ситно. Загрейте маслото в тенджера. Запържете и задушете лука в него. Разбърквайте непрекъснато, за да не загори.
 
Обелете и нарежете картофите на малки квадратчета. Добавете ги към лука и запържете до позлатяване. Разбърквайте в продължение на около 10 минути. След това добавете останалите съставки. Разбъркайте добре, намалете котлона. Оставете да къкри до готовност или за около 30 минути.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 5 години

В описанието на продуктите в началото е записано 1 стрък праз, към края отново праз 2 стръка. В начина на приготвяне пише да се запържи лук. Не е ясно за какво става въпрос. Картофите как ще се нарежат на квадратчета? Рецептата е поднесена много нескопосоно!

2

Математик

преди 5 години

Без лоши чувства, но се казва " картофите се нарязват на кубчета " Няма как да са квадратчета.

1

Анонимен

преди 5 години

И колко стръка праз в крайна сметка?Толкова тъпо написано..

fallback