Снимка: Pixabay

Продукти:

400 г картофи
1 стрък праз
1 супена лъжица магданоз, пресен
1 чаена лъжица копър
1 чаена лъжица самардала
1 голямо кубче масло
200 мл прясно мляко
1 чушка
2 стръка праз
сол
1 литър вода
 
Приготвяне:
 
Нарежете праз лука на ситно. Загрейте маслото в тенджера. Запържете и задушете лука в него. Разбърквайте непрекъснато, за да не загори.
 
Обелете и нарежете картофите на малки квадратчета. Добавете ги към лука и запържете до позлатяване. Разбърквайте в продължение на около 10 минути. След това добавете останалите съставки. Разбъркайте добре, намалете котлона. Оставете да къкри до готовност или за около 30 минути.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase