Снимка: pixabay
fallback

Продукти:

300 г тортелини
200 г доматено пюре
1 голяма глава лук
150 г пармезан
2 щипки риган
3-4 супени лъжици зехтин
1 скилидка чесън
 
Приготвяне:
 
Сварете тортелините според указанието на опаковката. Не забравяйте да подсолите водата. След като са готови ги отцедете.
 
Нарежете лука на ситно и го запържете в зехтина. Към него добавете и доматеното пюре. Разбъркайте. Гответе няколко минути, докато сосът започне да къкри. Тогава добавете тортелините, ригана и намачкания на ситно чесън. Разбъркайте всичко и гответе така още няколко минути.
 
Сервирайте тортелините, поръсени обилно с пармезана. По желание може да замените ригана с пресен или сушен босилек.

Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback