Снимка: Maxpixel

Продукти:

Бишкоти
250 г маскарпоне
1 чаша студено кафе
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
150 мл течна сметана
4-5 супени лъжици пудра захар
4 супени лъжици Марсала (ликьорно вино) или друг вид ликьор може и коняк
черен шоколад за украса
 
Приготвяне:
 
В купа смесете маскарпонето, заедно със захарта, ванилията и виното (коняка).
 
В отделна купа разбийте добре сметаната и след това внимателно я прибавете към другите съставки (по желание може да изстудите крема за сладкиша в хладилник и след това да го прибавите към бишкотите).
 
Напоете всяка бишкота в студено кафе и подредете в подходящи високи чаши. Върху бишкотите сложете от крема и настържете черен шоколад. Сложете тирамисуто в хладилник за около час.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase