Снимка: Facebook
fallback

Докато по-голямата част от българите обединиха молитвите си Боян Петров да бъде открит жив, други засипаха личността му с негативни коментари.

Текат последните часове от спасителната операция на Боян Петров. Китайски алпинисти и шерпи издирват изчезналия ни алпинист в ниските части на Шиша Пангма.

Покрай търсенето на българина, обаче, излязоха редица фалшиви новини и се намериха не само журналисти, но и граждани, които отново да ударят моралното дъно.

Как да се борим с дребните души е темата, която дискутираха в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air близкия приятел на българския алпинист и изследовател Павел Стоев и музикантът Тодор Георгиев-Тоши. Повод за разговора стана жълтата новина за Боян Петров, че той е намерен жив.

"Попаднах на наистина потресаващи и гадни коментари за Боян. Омръзнало ми е. Гледаме по телевизията супер герои, възхищаваме се... И в същото време има един българин, който преборва рака, изправя се след катастрофа от кома и който с диабет изкачва 10 осемхилядника" - откровен е Тоши.

"Има криза в моралните разбирания и етичните норми. Тя се задълбочава през последните години", сподели Павел Стоев относно нечий стремеж да смачка примера, от който се нуждаем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимна

преди 5 години

Преди 11 години четох хейтърски коментари по повод на три момчета алпинисти, загинали в Швейцария /на Матерхорн/ - светла им памет. Работех с техен приятел по това време. Търсех някаква логика в хейтърите - интернет оптимизация, рейтиг на сайтовете и дрън, дрън. Щото ми се струва доста налудничаво да инвестираш време от собствения си живот, за да четеш и да коментираш нещо, което не те интересува. Но няма смисъл да се разсъждава върху смисъла на едноклетъчните. Поклон, Бояне!

82

Милен

преди 5 години

До (-_-)Ти си пълен ***... Направо услуга на всички нормални хора и емигрирай нанякъде. Как спите от злоба бе, хора?

81

(-_-)

преди 5 години

E, как точно да се възхищавам на разни такива, на които Шерпите им разнасят багажа по цялата планина, а те весело попръдват нагоре и после видите ли АЗ изкачих Еверест! Цялата планина е осеяна с техните ***, които поради ниските температури стоят там вовеки, както и стотици трупове на знайни и незнайни баир-будали.. Егати личностите безполезни.

fallback