Снимка: Facebook

Докато по-голямата част от българите обединиха молитвите си Боян Петров да бъде открит жив, други засипаха личността му с негативни коментари.

Текат последните часове от спасителната операция на Боян Петров. Китайски алпинисти и шерпи издирват изчезналия ни алпинист в ниските части на Шиша Пангма.

Покрай търсенето на българина, обаче, излязоха редица фалшиви новини и се намериха не само журналисти, но и граждани, които отново да ударят моралното дъно.

Как да се борим с дребните души е темата, която дискутираха в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air близкия приятел на българския алпинист и изследовател Павел Стоев и музикантът Тодор Георгиев-Тоши. Повод за разговора стана жълтата новина за Боян Петров, че той е намерен жив.

"Попаднах на наистина потресаващи и гадни коментари за Боян. Омръзнало ми е. Гледаме по телевизията супер герои, възхищаваме се... И в същото време има един българин, който преборва рака, изправя се след катастрофа от кома и който с диабет изкачва 10 осемхилядника" - откровен е Тоши.

"Има криза в моралните разбирания и етичните норми. Тя се задълбочава през последните години", сподели Павел Стоев относно нечий стремеж да смачка примера, от който се нуждаем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase