fallback

През януари питбул нахапа до смърт дете, само няколко месеца по-късно подобен инцидент почти се повтори в столично училище. Случаите на агресия от страна на животните към хора и други кучета все повече зачестяват.

Кой е отговорен – стопаните, институциите или животните? Коментар в предаването "Околосветско" по Bulgaria ON AIR на потърпевшите Симона Маркова, Надя Атанасова и Йордан Колев, както и на Тихомир Пърлев от Столичния инспекторат.

"Вината е в собствениците. Лошо животно няма, има безотговорни стопани. Всичко зависи от тяхната съвест. Няма как зад всяко куче да стои инспектор", коментира Тихомир Пърлев.

Какви промени трябва да настъпят в закона, за да има ефект?

Над 500 сигнала за кучета без повод, а никакви наказания... Следи ли се спазването на закона?

"Законодателят да предвиди по-големи санкции", призова Пърлев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 5 години

До ТРЕЗВОМИСЛЕЩ Хората правят държавата! Ако народите на Австрия и България за две години сменят местата си, т.е. ако австрийците заживеят за две години в България, а българите отидат в Австрия, то австрийците със сигурност ще оправят България, докато българите ще разсипят и осерат Австрия! Долен народ - долна държава!

40

Анонимен

преди 5 години

лоши животни няма, но кучетата са хищници, които за да се изхранват преследват и убиват други животни. Те го правят инстинктивно, просто хищникът си е хищник и не може да се изисква от него да блее и да пасе трева! Кучетата не са лоши, но са агресивни по природа и освен, че ловуват, те защитават и територията си, затова хората ги използват за пазачи. Когато едно куче види бягащо животно, дете или движещ се автомобил в него се задейства ловния инстинкт и песът се втурва да преследва плячката си.

39

Анонимен

преди 5 години

Как кой е виновен,хората сме виновни кучета как да се кастрират сами!!!Вземат го на село или града,като им писне айде на вън,а извращенията който им причиняват граничат с филми на ужасните...За всичко сме виновни ние така наречените човеци... една кастрация и ще намалеят котки,кучета.....И аз съм собственик на куче кастрино,чипирано,и в момента с тежка диагноза рак,не го убивам, измъчвам гледам си го.....И ще продължа да страдам и да му се радвам докато мога защото все повече се убеждавам че то

fallback