Продукти:
4 пилешки гърди
3 супени лъжици оцет балсамико
сол, черен пипер
2 скилидки стрит чесън
няколко свежи листа босилек
6-8 колелца моцарела
600 мл доматен сос
Приготвяне:
В тиган загрейте малко зехтин. Сложете овкусените със сол и черен пипер пилешки гърди да се запържат за около 8 минути от всяка страна. След това извадете месото от тигана и сложете в него стрития чесън, оцета, доматения сос и нарязания босилек.
След около 10 минути върнете пилешките гърди в соса. Сложете върху всяка по 1-2 парчета моцарела и поставете капак на тигана, за да се разтопи моцарелата. След това сервирайте.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
До Стоян
преди 6 годиниЯвно си млад от новото поколение.Окрехкотеният бройлер може да го пържиш/задушаваш/ 2минути.На истинското домашно пиле му трябва много повече за всяка топлинна обработка.
3
Пострадал
преди 6 годиниПилешкото е най-отровеното месо за съжаление.Бройлера няма нищо общо с домашно пиле хранено и гледано по стария класически начин.То расте за 60-70 дни.А тези в магазина се форсират с какво ли не и са ,,готови" за 25-30 дни. Пострадах от обикновенни филенца бяло месо ,уж е най чистото .Нищо подобно. Внимавайте
2
Stoyan
преди 6 годиниТо можеш и с домашно пиле да го направиш в крайна сметка.Въпросът е ,че ако го пържиш 8 минути ще стане на подметка по тази рецепта иначе е идейно.Според мен не трябва да се пържи повече от 2 минути на страна и ще стане сочно.