Снимка: pixabay

Продукти:

1 чаена чаша царевичен грис (качамак)
½ литър зеленчуков бульон
1 и ½ чаши прясно мляко
150 г настърган пармезан
50 г масло
2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
1 щипка кориандър
 
Приготвяне:
 
В голяма тенджера смесете млякото и бульона. След като заври леко, сложете в тенджерата и гриса (качамака). Бъркайте непрекъснато, докато варите, за да не стане на бучки.
 
Гответе за около 5 минути при непрекъснато бъркане. Свалете от котлона и добавете малко от пармезана. Разбъркайте, след това прибавете и маслото, лимоновия сок и кориандъра. Разбъркайте много добре всички съставки.
 
В голяма тава за печене, предварително постлана с пергаментова хартия, изсипете качамака. Пригладете го добре и оставете да се охлади добре първо на стайна температура, после в хладилника за минимум един час.
 
След като полентата се е охладила достатъчно, извадете я от хладилника. Нарежете я на хапки, напръскайте я с малко олио или ако имате спрей за готвене – най-добре. Поръсете я с останалия пармезан и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase