Снимка: Pixabay
fallback

През изминалите няколко дни черната статистика за загиналите при пътни инциденти рязко се увеличи. Само преди малко повече от седмица тежка катастрофа между пътнически автобус и лек автомобил на АМ "Тракия" отне живота на 6 души и рани над 20.

Войната по пътищата обаче все още не спира. Какво трябва да се промени – коментар в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air на Иво Танев и Диана Русинова от Института за пътна безопасност.

"(Без)Отговорно шофиране – всички се възмущават и страдат след огромния брой пътни инциденти, които взимат десетки жертви ежедневно, но виновниците остават безнаказани" - казва Иво Танев.

Какви спешни мерки трябва да се предприемат и какво трябва да се промени в сегашния Закон за движение по пътищата?

"Войната се печели със стратегии, не с хаос. Законите обаче не се правят от експерти", смята Диана Русинова.

"Нашето мнение може да спаси един човешки живот. Но този един човешки живот е победа на фона на това, което се случва. В нашата система има абсолютна колективна безотговорност. Различни институции отговарят за едни и същи неща и не се съгласуват по между си", сподели в предаването експертът по пътна безопасност.

Разберете още в предаването по темата - кога ще има нови решения и ще спре ли войната по пътищата?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 6 години

Винаги когато шкембетата провеждат акция, имаща за цел намаляване броя на загиналите в катастрофи, по ирония на съдбата, той се увеличава стремглаво. Явно толкова си могат. За два милиарда лева годишно е туй.

20

До номер 20

преди 6 години

Когато някой се движи по път с предимство и спира за да излезнеш от някоя задънена улица:дава ти път защото ще го глобят :) или защото е възпитан.а наивник?

19

Световния опит

преди 6 години

Преди години не толкова отдавна в Ню Йорк престъпността беше достигнала огромни размери. Новия кмет (Блумберг) реши да се справи с престъпността, но не с огромни наказания, с възпитание и култура или промяна на манталитета, а с това, което досега единствено е доказало, че работи по света и се справи.

fallback