Снимка: Pixabay
fallback

България е на второ място в ЕС по дял на родени извънбрачно деца според броя на населението. Отживелица ли е бракът и защо все повече двойки желаят да живеят на семейни начала, коментират в предаването "Околосветско" по Bulgaria ON AIR певецът Пламен де ла Бона, журналистът Биляна Запрянова и културиста Геогри Георгиев.

"Бракът не е отживелица. Хората предпочитат да живеят на семейни начала, защото е по-лесно да си хванеш багажчето и да си тръгнеш", сподели Боряна Запрянова.

Коментарът на културиста Георги Георгиев в студиото е, че когато двама души се намерят и могат да крачат в една посока, бракът би бил глазурата на тортата и ще даде последния щрих в хармонията.

Още разсъждения по въпросите - убива ли подписът брака и спасява ли отношенията, когато семейството се разпадат, както и има ли значение хвърчащият лист, и кога подписът се превръща в истинска обвързаност с взаимност и уважение, се разискват в студиото на предаването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Препатила жена до 36

преди 6 години

Напротив, като не ви е писано и той те зареже с децата след развод имаш право на издръжка (и ти и деца ти). Като сте на семейни начала ходи го търси и го съди! За това има толкова много самотни майки, просто защото като на пишман бащата му писне и реши да ходи по чуждо без подпис е много по-лесно да я зареже пък голяма работа, че била майка на детето му. В голямата си част за това сте си само вие виновни. По-добре сама от колкото самотна майка.

32

Анонимен

преди 6 години

Била съм омъжена и да ви кажа НИКОГА няма да направя тази глупост отново!!! В 21 век да се жениш сама заради едната рокля и еднаквата фамилия е просто смешно. Извинявам се, но и двамата сме независими хора и няма смисъл никой да дава фамилията си на другия или пък да прави панаир за родата, защото "така ило редно"! Ако се обичаме-ще сме заедно и без подпис, ако не върви-и 100 подписа и церемонии няма да ни направят щастливи. Пък който иска да се жени, ама после адвокати, разправии...

31

Препатила жена

преди 6 години

до Препатил мъжНе съм съгласна с Вас. След като си наясно, че не си моногамен тип и никога един партньор няма да ти е достатъчен просто не се жениш и не започваш връзка. Брака означава точно това, че си склонен да се съгласиш гласно на тази моногамия. Считам далеч за по-добре да кажеш директно на партньора си, че няма как да си с един човек цял живот и той сам да прецени дали е съгласен със ситуацията. Повечето жени обаче не са - за това отново - брак!

fallback