Снимка: pixabay
fallback
Продукти:
 
15 г прясна мая
3 супени лъжици топла вода
225 г брашно
10-12 чери доматки
2 щипки сол
сушен розмарин
За чесновото масло:
4 супени лъжици зехтин или 50 г масло
1-2 стрити скилидки чесън
1/2 глава лук
 
Приготвяне:
 
Разтворете маята в чаша с количеството вода упоменато в съставките и я оставете за около 10 минути. В купа или тава сложете брашното заедно със солта и разбъркайте. Направете кладенче и изсипете маята.
 
След като получите тесто трябва да го месите около 10 минути върху набрашнен плот. Оформете го като топка, сложете го в купа и я покрийте с домакинско фолио. Оставете го да втаса за около 40 минути.
 
След това отново го премесете леко и разточете до дебелина около 1 см. Намажете го обилно с чесново масло, направете няколко дупки и поставете във всяка по половин разрязан чери домат. Поръсете със сушен розмарин или друга ваша любима билка. Поръсете и с нарязания лук.  Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Още вкусни рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

@5

преди 6 години

Ще ми съсипе веселбата! Нека не разваляме запъртък докато не е в нашата паница! ТО все някой ще си страда!

4

@4

преди 6 години

Вярно е хумористична, досега не знам дали съм видяла една читава рецепта. Не знам толкова ли е трудно да си провериш рецептите, поне в Гугъл, като няма да ги тестваш...

3

Хахаха

преди 6 години

До 3:Тя тази дама тук списва хумуристичната страничка! Всеки ден нова рецепта, всеки ден все този тънък хумор от нейна страна! Аз вече влизам да я чета за да видя поредната изцепка!

fallback