Снимка: личен архив

Продукти:

500 г ориз жасмин
500 г свинска кайма
2 моркова
1 глава лук
50 мл олио
3 кубчета зеленчуков бульон
6 чаши гореща вода
Сол
Черен пипер
Риган
Майорана
2 яйца
 
Приготвяне:
 
Кипнете водата и в нея разтворете бульона. Нарежете морковите и лука. Омесете каймата с яйцата и подправките. Разстелете ориза на дъното на голяма тава. Върху него подредете морковите и лука. Най-отгоре разпределете каймата. Залейте с разтворения топъл бульон. Добавете и олиото. Печете в загрята на 220 градуса фурна за около 60 минути или до готовност.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase