Продукти:
600 г картофи
400 г земна ябълка
2 супени лъжици масло
200 мл прясно мляко
2 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Измийте, обелете и нарежете земната ябълка (гулията). Сложете я в тенджера с вода, заедно с обелените и нарязани картофи. Варете, докато зеленчуците станат готови. Прецедете ги и прехвърлете в подходящ съд. Намачкайте ги или ги пасирайте с пасатор.
Прибавете към тях маслото, млякото, стритият чесън, сол и черен пипер на вкус. Ако пюрето не е достатъчно хомогенно може да добавите още малко масло или мляко. Сервирайте пюрето като гарнитура към месо, риба и други.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
2
българка
преди 6 годиниЗемната ябълка или гулията е най-вкусна сурова, настъргана на салата с морков, ряпа, червено цвекло, алабаш или самостоятелно. Някои я слагат в туршията, други я мариноват. Но да я варя, да я пасирам - не. Всичките и витамини се изпаряват. Зеленчуците, които могат да се ядат сурови е по-добре да се ядат сурови.
1
Анонимен
преди 6 годиниБаба ми все на сурово ни даваше да ги ядем, сега чувам че можели да се готвят