Снимка: pixabay

 Продукти:

600 г картофи
400 г земна ябълка
2 супени лъжици масло
200 мл прясно мляко
2 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Измийте, обелете и нарежете земната ябълка (гулията). Сложете я в тенджера с вода, заедно с обелените и нарязани картофи. Варете, докато зеленчуците станат готови. Прецедете ги и прехвърлете в подходящ съд. Намачкайте ги или ги пасирайте с пасатор.
 
Прибавете към тях маслото, млякото, стритият чесън, сол и черен пипер на вкус. Ако пюрето не е достатъчно хомогенно може да добавите още малко масло или мляко. Сервирайте пюрето като гарнитура към месо, риба и други.
Още вкусни рецепти можете да видите в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase