Снимка: pixabay

Продукти:

300-400 г стар фасул
400 г пушени гърди или пушен бекон
3 червени чушки
3 моркова
1 глава лук
10 скилидки чесън
доматено пюре
джоджен, сол, черен пипер
 
Приготвяне:
 
Кипнете предварително накиснатия боб и след това изхвърлете водата. Отново го сложете в тенджера и го залейте с вода. През това време нарежете чушките, лука, чесъна, морковите и месото.
 
Сложете ги при боба и оставете да врат до готовност на фасула. Не забравяйте да сложите и джоджен. След като бобът е почти готов, сложете една лъжица доматено пюре и гответе още около 50 минути.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

3

чарли

преди 3 години

Аз знам за чорба от леща с овнешко.

2

Анонимен

преди 3 години

Оооох, пуснах газове още на заглавието...

1

11

преди 3 години

Да не забравите след като се свари боба да го изхвърлите и да сложите пържолите - котлонът вече ще е готов.