Източник: Reuters

Много често родителите се притесняват да изведат новороденото навън. При някои култури и етноси дори майката и детето не трябва да напускат къщата в рамките на месец, а понякога и по-дълго. 

Разходките обаче са полезни не само за детето, но и за майката. От медицинска гледна точка няма противопоказание те да се отлагат прекалено дълго. Необходимо е обаче да се спазят някои правила.
 
Хубаво е бебето да е навършило десетина дни преди за първи път да го изведете извън дома. Особено през зимата то трябва постепенно да бъде подготвено за първата си разходка. Препоръчва се няколко дена преди това да се случи, детето да постои на отворен прозорец с подходящо облекло – в началото за кратко, например 5 минути, след което постепенно времето може да се удължи.
 
След това може да изведете детето на терасата или на двора, като в началото отново за кратко с постепенно удължаване на престоя. Така бебето постепенно свиква с климата навън и първата разходка няма да доведе до стресова ситуация у него
 
Как да разберете, че е дошло време за първата разходка на бебето на открито и как да го подготвите през зимата - вижте на Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase