Снимка: Pixabay
fallback

Продукти:

1 пуйка
½ кисела зелка
200 г бекон
2 глави бял лук
1 чаша ориз
2 чаши вода
5 супени лъжици олио
1 супена лъжица червен пипер
щипка черен пипер
2-3 щипки сол

Приготвяне:

Сварете ориза в 1 чаша вода и 1 щипка сол, така че да се свари твърдо. Почистете пуйката. Нарежете лука на ситно, бекона на малки кубчета. Загрейте малко олио в тиган и задушете бекона и лука. Нарежете зелето също на ситно. Смесете го с лука и бекона. Овкусете с черен и червен пипер. Добавете ориза и разбъркайте.

Напълнете пуйката с тази плънка. Много е вероятно да ви остане от плънката. Гарнирайте с нея тавата около пуйката. Изсипете остатъка от водата в тавата и печете на 160 градуса за около 2 часа под фолио. След като свалите фолиото печете до получаване на коричка. 

Още празнични рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

Добре звучи ! трябва да се пробва - потривайте ръчички и запрятайте ръкави : )

7

Анонимен

преди 6 години

Тея па п-уйика,язе сланинка и винце и плющиме свинско яко.

6

Анонимен

преди 6 години

Пуйка по американски без кисело зеле .Аз живея в българия обаче.

fallback