fallback

Eдна от легендарните български рок групи - "Ахат", тръгва на турне.

"Идеята беше да съберем групата, за да работим. В продължение на 3 години почти не сме се виждали. Аз никога не съм оставал без работа, но специално за "Ахат" не трябва да се оставят така нещата", посочи рок певецът Звездомир Керемидчиев в "България сутрин".

Джо Лин Търнър ще бъде специален гост на турнето и на всеки концерт ще пее шест песни заедно с групата, съобщи Керемидчиев.

"На 10 ноември ще сме в Благоевград, залата е "продадена". На 11 сме в Пловдив, след това на 13 в Бургас, на 14 във Варна. На 16 сме в Русе и на 17 турнето завършва във Велико Търново. След това подхващаме работа по нови парчета", сподели пред Bulgaria ON AIR певецът.

По думите му групата "Ахат" има верни фенове - постоянен "електорат", но в последно време се забелязват и млади лица в публиката.

"Пропиляхме време, но сега започваме да работим за нова музика. Рокът в България има нужда от свежи парчета. Новите неща звучат като класически "Ахат", уверява още музикантът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

Помнители една актуална песен която важи с пълна сила в днешно време? А аз пак си избрах тази съдба вечната черна овца! Това е част от припева на песента. Песента е създадена ако не се лъжа в краят на 80-те години. По актуално парче едвали някоя група може да измисли в сегашно време а и няма кой да им разреши да пеят такива не демократични песни.

15

Jack The Rocker

преди 6 години

Гиганти! Рок от световна величина!

14

The Mastodont

преди 6 години

Шоуто ще е машина на времето. Ще бъдем телепортирани в 1987, че и по-отдавна дори. Много ще е яко! Old scull forewer!

fallback