Снимка: maxpixel
fallback

 Продукти:

600 г гъби
4 яйца
1 чаша царевично брашно
1 щипка бакпулвер
150 г кашкавал
2 чаши олио
черен пипер
сол
 
Приготвяне:
 
Измийте гъбите и ги бланширайте в подсолена вода. Извадете ги след няколко секунди и ги изплакнете със студена вода. Настържете кашкавала. Смесете го с царевичното брашно, предварително пресято с бакпулвера, солта и пипера. Оваляйте гъбите в сместа. Пържете на маслена баня в сгорещеното олио до златиста коричка. Преди да сервирате, отцедете гъбите върху кухненска хартия.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 6 години

До АнонименОмлет :-))

2

Анонимен

преди 6 години

Какво да правим с яйцата?

1

Анонимен

преди 6 години

Абе хора, това с миенето на гъбите от 20 години не се прилага... особено ако иската да ги панирате и да са хрупкави. Гъбите се БЕЛЯТ! Структурата им е лакмусува и ако ги измиете попиват вода... аман от сайтаджийчета дето се правят на журналисти...

fallback