Снимка и рецепта: Анатолий Попов

Продукти:

За 4 порции:
800 г сварена леща
1 яйце
1 глава лук
3 скилидки чесън
черен пипер
кимион
чубрица
1/2 ч.ч. галета
брашно
зехтин
 
Приготвяне:
 
Сварете лещата, след което я отцедете и пасирайте. Прибавете към нея нарязаните на ситно лук, чесън, яйцето, подправките и галетата. Всичко се разбърква добре и сместа се оставя в хладилник за около 30 минути. Загрейте добре зехтина. От сместа оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги изпържете. За да не са много мазни, оставете кюфтета да се отцедят върху домакинска хартия. Сервирайте със сос приготвен от майонеза, кисело мляко, сол, черен пипер и стрита скилидка чесън.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase