Снимка: архив, Bulphoto
fallback

15 - 20 лева излиза средно пътят до морето с частен автомобил на непознат от сайтовете за споделени пътувания, съобщи "Телеграф".

Обявите на шофьори, които търсят да си поделят разходите за гориво, зачестиха с настъпването на отпускарския юли. В тях се посочва марката на автомобила, от къде тръгва и за къде пътува, има ли климатик, колко са свободните места.

Oще по темата
С автобус пътят до курорта излиза два пъти по-скъпо, а влакът вози близо 7 часа без удобства и климатизация.

Превозвачи искаха миналата година държавата да защити бизнеса им от споделените пътувания, като ги забрани.

В края на миналата година парламентът прие завишени глоби и въведе нови правомощия на ДАИ срещу нерегламентирания превоз на пътници.

Промените бяха насочени към споделените пътувания на приятели, които решават да пътуват заедно до морето и да делят бензина, а към онези, които превозват непознати и печелят от това.

С текстовете, които бяха предложени от депутати от ГЕРБ, се увеличиха глобите за шофьори, които извършват превоз на пътници за собствена сметка без лиценз. За първо нарушение те стават 2000 лв., а за второ - 4000 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 6 години

Няма проблем-смятат му "печалбата" И му начисляват данък с наказателна лихва :D

52

Обади се жив

преди 6 години

Принципно е най-изгодно да се пътува на автостоп,но шанса да пристигнеш цял до морето е относително малък.Психопата може да ви разфасова по пътя и вместо майка ви да получи картичка от вас,да я посети кварталния с известието за смъртта ви.Извода е да пътувате винаги с компания и ако пътувате сам, никога да не качвате непознати или вие самите на автостоп!

51

Анонимен

преди 6 години

До дасдасдагргергдфвадфАко се запознаем с шоферо преди да потеглим, вече нема да сме непознати и нема да има глоба, така ли е?--------------------------------Ако един от спътниците е ДАЙджия под прикритие ще има глоба. Редовна практика на даяджиите са акциите клиент под прикритие

fallback