Снимка: БТА

Общ преглед

ГЕРБ и "Обединени патриоти" вече официално са управляваща коалиция. Лидерите Бойко Борисов, Красимир Кракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров подписаха коалиционното споразумение за бъдещото правителство. 

Още по темата

Това стана в парламента минути преди лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер да вземе от президента мандата за съставяне на правителство. 

Подробности за разпределението на министерствата между различните партии обаче не бяха обявени. Те ще бъдат част от анекс към коалиционното споразумение, който предстои да бъде подписан в началото на май. 

От новата управляваща коалиция потвърдиха единствено, че бъдещият кабинет ще има четирима вицепремиери и 17 министри. Едно от вицетата ще има като ресор подготовката за председателството на Съвета на ЕС. 

"Решенията ще са взимат с консенсус, ще има коалиционен политически съвет, който ще е от шест човека", разкри още детайли от спораземението Валери Симеонов. Коалиционният съвет ще се събира всяка седмица и ще постига пълен консенсус по всички въпроси. 

"Идеята е да няма капсулиране в отделни министерства - това е наше, това е ваше. Играем отборно, затова в политическия съвет ще се взимат решенията и после те ще отиват в изпълнителната власт", каза Волен Сидеров.  

"Чесито, щастлива новина за целия български народ", завърши накрая Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар