Снимка: Youtube
fallback

Продукти:

1 кг гъби
1 и ½ чаши ориз
½ чаша олио
2 щипки бял пипер
1 щипка сол
2 глави лук
1 щипка черен пипер
сокът от 1 лимон
 
Приготвяне:
 
Нарежете гъбите на филийки, лука на полумесеци. Напълнете тенджера с подсолена вода и сварете гъбите. Изцедете водата, но я запазете за после. В тенджерата излейте олиото и запържете лука в него. След това добавете гъбите и ориза. Запържете ги за 2-3 минути, след това ги залейте с водата от гъбите. Подправете с подправките и намалете котлона, след като ястието заври. След като водата изври, подправете с лимоновия сок и сервирайте.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 7 години

Гъбите се готвят бързо и стъпката с предварителното варене е напълно ненужна. Достатъчно е да се задушат с лука.

2

Гладна!!

преди 7 години

Ами ако тенджерата напълним с три литра вода?? Когато се публикуват рецепти за готвене те трябва да бъдат като за хора, които застават за първи път пред готварска печка. Така е написано, че ако реши някой да готви може и да получи оризова каша..

1

дд

преди 7 години

без масло ако постите!

fallback