Продукти:
1 кг гъби
1 и ½ чаши ориз
½ чаша олио
2 щипки бял пипер
1 щипка сол
2 глави лук
1 щипка черен пипер
сокът от 1 лимон
Приготвяне:
Нарежете гъбите на филийки, лука на полумесеци. Напълнете тенджера с подсолена вода и сварете гъбите. Изцедете водата, но я запазете за после. В тенджерата излейте олиото и запържете лука в него. След това добавете гъбите и ориза. Запържете ги за 2-3 минути, след това ги залейте с водата от гъбите. Подправете с подправките и намалете котлона, след като ястието заври. След като водата изври, подправете с лимоновия сок и сервирайте.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Анонимен
преди 7 годиниГъбите се готвят бързо и стъпката с предварителното варене е напълно ненужна. Достатъчно е да се задушат с лука.
2
Гладна!!
преди 7 годиниАми ако тенджерата напълним с три литра вода?? Когато се публикуват рецепти за готвене те трябва да бъдат като за хора, които застават за първи път пред готварска печка. Така е написано, че ако реши някой да готви може и да получи оризова каша..
1
дд
преди 7 годинибез масло ако постите!