Снимка: Булфото, архив
fallback

След броенето на гласовете започнаха и заявките кой с кого би се коалирал и при какви условия.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви в изборната нощ, че би взела властта, ако Бойко Борисов се откаже.

Днес социалистите се събраха на "Позитано" 20 за заседание на ръководството на БСП. Те трябва да препотвърдят позицията си, че няма да се коалират с ГЕРБ след изборите.

Социалистите ще обсъдят и преференцията или казусът "10/10". Най-вероятно БСП ще вземе решение самите кандидати да решават дали да се възползват от преференциалния вот или не.

Антон Кутев коментира пред Bulgaria ON AIR, че за БСП е много важно да не прави никакви компромиси.

Коалицията с ГЕРБ е невъзможна, защото те са популиска партия, ако трябва ще стоим в опозиция, отсече той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

ognyanz

преди 7 години

До x: Правенето на коалиция не е упражнение, което може да се прави на гърба на българския народ. Коалиция ГЕРБ-БСП затова е невъзможна, защото не може да доведе до добро управление и няма да изкара и една година.

92

да,ама не

преди 7 години

"всякаква коалиция, в интерес на държавата, би т/о да е възможна.",там е работата,че такава коалиция не е в интерес нито на държавата,нито на гражданите,а ще бъде една тотална диктатура и власт! А патриотите ще бъдат изхвърлени,а хората гласували с надежда за тях и другите партии - измамени.Гол к.р за народа.

91

х

преди 7 години

защо коалиция м/у герб и бсп да не бъде възможна?. кутев, грешката ви е мойто момче, че сте много крайни. много малко хора от вас се променихте. за съжаление болшинството (вкл. и тебе) не претърпяхте позитивна еволюция. вече живеем в 21 век . всякаква коалиция, в интерес на държавата, би т/о да е възможна.

fallback