Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Партия "Воля" може да си партнира във властта с всяка от двете водещи партии, за да реализира програмата си.

Това даде да се разбере лидерът й Веселин Марешки. "Воля" печели 4.15 % от гласовете на база 98.5% обработени протоколи.

"Имаме ясно изразен фаворит, негова е отговорността да предложи правителство, влизаме в преговорите, ако ни поканят, показваме нашата програма, ако има съглашателство по нея, ще участваме в едно такова правителство, за да изпълним това, което сме обещавали. Ако няма разбирателство, няма да участваме", коментира той.

По думите му целта на "Воля" е да се случва нещо добро в България и "да бъдем корективът, който няма да позволи поредните предизборни обещания да не се случват".

"Няма значение дали са ГЕРБ, дали са БСП, важно е каква е програмата и дали тя е в интерес на олигархични кръгове или на българския народ", каза той.

На въпрос евентуално какво министерство биха искали да поемат, Марешки каза, че бизнесът пълни хазната и това е една от най-силните теми на партията му.

"Имаме изключително подготвени хора по тема земеделие, енергетика, туризъм, иновации, външна политика, екипът ни е много силен, ще помагаме на всички, за да се случат нещата и още след година България да бъде различна", обясни бизнесменът.

Той обаче каза, че "Воля" не дава подкрепа на никого, но може да направи "силно партньорство".

По темата "Турция" Марешки каза, че не се месим във вътрешните работи на съседката си и тя не трябва да се меси в нашите. Той обаче подчерта, че това не означава да воюваме, а да сме партньори и отношенията ни да са добросъседски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Сп??нс

преди 7 години

Преди години си мислехме , че Иван Костов , Соколов , Виденов и компания са лоши политици , но поне бяха хора с някакво образование , а сега .....

16

мая

преди 7 години

До Анонимен само едно не мога да разбера повечето хора плюят против тиква незнам какъв бил... а го избрахте пак отново,що за парадокс в тая държава найстина е за напускане,,,, тук всичко е пошло и глупаво....пак Бойко е начело , неговите разигравки нямат край.....

15

столичан-гербист

преди 7 години

Браво на нашите партньори и поддръжници от ОП, и те постигнаха добри резултати и коалицията ни вече е ясна. И добре се получи, че РБ останаха навън, защото ОП са готови както и преди само да подкрепят, а ние да въртим властта. Браво.

fallback