Снимка: БТА
fallback

Подаден е сигнал за неграмотен председател на Секционна избирателна комисия в Петрич. Изпратилите сигнала се съмняват, че въпросният мъж не може да пише и няма да може да попълни протоколите правилно.

Още от сутринта членовете на 31-ва секция в Петрич са забелязали, че председателят на комисията, 23-годишният мъж, се затруднява тогава, когато се налага да пише и да чете. 

От СИК е подаден сигнал по e-mail до РИК, че човекът е неграмотен и няма да може довечера да попълва правилно протоколите. 

От РИК в Благоевград обаче са отхвърлили сигнала като неоснователен, защото нямало какво да направят.

"По закон няма регламент за образование и ние не можем да кажем нищо. Той може и да е неграмотен. Ние не можем да го констатираме. Няма законово изискване, няма образователен ценз за това кой може да бъде в СИК. Това е въпрос на отношение от самата партия, която го е предложила", коментира пред БНТ заместник-председателят на РИК Йордан Симонски.

Всичко най-важно за изборите четете на Facebook страницата на Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

панагюрище

преди 7 години

а ми тогава след като няма значение да вържат едно магаре за председател на секцията,хем няма да му плащат ,хем и безплатна оборска тор ще получат

21

Анонимен

преди 7 години

Какво се възмощавате,Парламента е пълен с политически неграмотници ,ама нищо не казвате ,и по-лошо ще става ,от държава ще се превърнем в територия ,населена предимно от полуграмотни роми и възрастни хора,управляеана като протекторат на ЕС илиТурция .

20

И Герджиков

преди 7 години

има нахалството да ме агитира да гласувам! Играйте си на избори, аз тази игра въобще не я харесвам. Всеядни мършояди...

fallback