Снимка: Олег Попов / Dnes.bg
fallback

Получен е сигнал, че в Хамбург има лица, които не владеят български език и не могат да попълнят декларацията за гласуване, обяви Александър Андреев, говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Той коментира, че от началото на изборния ден са постъпили няколко сигнала за нарушения.

"В Бурса има струпване в една от секциите поради това, че са допуснати повече избиратели едновременно в изборното помещение. Друг сигнал е по отношение на Великобритания, че има сгрешен адрес на една от секциите, за което дадохме нашите указания на Министерство на външните работи", обясни говорителят на ЦИК.

"У нас има един постъпил сигнал за председател на Секционна избирателна комисия (СИК), който в изборното помещение е извършвал агитация. В тази връзка са дадени указания, тъй като случаят е от компетенция на Районната избирателна комисия (РИК), която следва да се произнесе", отбеляза той.

"Централната избирателна комисия (ЦИК) може единствено да препрати със съответните указания, за да се предприемат необходимите мерки", добави Александър Андреев.

Всичко, което трябва да знаете за вота – Dnes.bg във Facebook

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 7 години

До Менеами,гласуввай там,дето те улесняват,дето плащаш данъци ,денем карай тира,вечер мий чиниите на германците и не се обаждай какво да правим тук.

45

Анонимен

преди 7 години

Всички които са напуснали България , живеят в чужбина и нямат намерение да се връщат нямат моралното право да определят съдбата ни ! Незабавно да се премахне двойното гражданство въведено от продажници и национални предатели !

44

двойно гражданство

преди 7 години

Някъде около2005г наш приятел италианец сдвойно гражданство(+френско),но живеещ от 18-годишен в Италия ни се "оплакваше", че е поставен въпроса за ЕДНО ГРАЖДАНСТВО в Италия и той ще избере италианското( живее там,деца,внуци-също)Двойното гражданство му е давало "някои привилегии' и във Франция.Но така се постъпва в ЦИВИЛИЗОВАНИЯ свят.ОТГОВОРНИТЕ държавници по ВЪПРОСА да проучат и да останат всички изселници с ЕДИН ПАСПОРТ.Не мога да живея в България и да гласувам кой да ръководи Испания или Авст

fallback