Снимка: Олег Попов / Dnes.bg
fallback

Около 38 хил. българи, живеещи в чужбина, са гласували на парламентарните избори към 13.00 ч., от които около 14 хил. в Турция, съобщиха от Министерството на външните работи.

Няма информация за сериозни нарушения.

На някои места в Турция има опашки. В източните държави като Австралия, Китай и Нова Зеландия изборният ден вече приключва.

Към 13:00 часа наше време българите, гласували във Великобритания, са около 5 000, в Германия - около 4 000, а Испания - около 3 500 души.

В САЩ гласуването на българите тепърва предстои да се развие поради часовата разлика.

Всичко за изборния ден следете в страницата ни във Facebook!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

нормален

преди 7 години

Аз не съм комунист и никога няма да бъда .Тази песен я помня и днес , а до къде я докарахме днес ,комунисти са гласят да ни управляват ?! УЖАС !!! Васил Левски-"НАРОДЕЕ !!!!"

27

Schutztafell

преди 7 години

Отивам до тоалетната. Jaja. Поради неграмотност ти е непознат добрия войник Швейк.

26

Анонимен

преди 7 години

Не мисля, че имаме проблем с гласуването на българите, живеещи в ЕС и страни, допускащи двойно гражданство - тяхното право е неоспоримо. От гласуване в български избори следва да се ограничат единствено хората, трайно пребиваващи в страни извън ЕС, които по собственото си законодателство не допускат двойно гражданство. Това ще намали възможността полуграмотни и лесно манипулирани граждани на Турция / най-вече/ да определят съществено политическата ситуация в България!

fallback