Снимка: Youtube
fallback

 Продукти:

1 кг телешко бонфиле
1 кг готово тесто
300 г гъби
4-5 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 жълтък
50 мл олио
50 г масло
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
 
Приготвяне:
 
Нарежете гъбите, нарежете чесъна на ситно, както и магданоза. В дълбок и широк тиган загрейте заедно олиото и маслото, докато се смесят. В тях запечатайте от двете страни телешкото месо, докато покафенее и го извадете.
В същата мазнина запържете и останалата плънка плюс подправките. Разточете тестото. Върху него разпределете плънката, а накрая върху нея разположете месото без да го режете. Завийте добре тестото. Намажете с жълтъка. Печете в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

за професионалисти

преди 7 години

Тази рецепта е само за професионалисти. Аз като самодеец съм се пробвал поне десет пъти. Само един път ми се удаде да приготвя филе "Велингтън" като за хората.

3

глава ко теле

преди 7 години

Ми много ясно, че е червено в средата- така се сервира телешкото (доброто телешко)

2

Шеф

преди 7 години

Не, че е сурово, кръв тече от него...

fallback