Снимка: архив, Булфото
fallback

Президентът на България Румен Радев коментира изказването на турския президент Ердоган, че страната ни оказва натиск срещу турците при изборите.

Oще по темата

"Искам да Ви уверя, че изборите в България ще протекат спокойно. България е европейска държава, която се води от своите закони, а не от чуждите емоции", отбеляза държавният ни глава, цитиран от президентството.

"България не дава, но и не приема уроци по демокрация, особено от държави, които не спазват върховенството на закона. Всеки държавник трябва да научи уроците по история и география", каза още Радев пред журналисти.

Малко по-рано днес турският президент Реджеп Ердоган отхвърли твърденията, че неговата страна се намесва във вътрешните работи на други държави.

"Турция винаги е зачитала териториалната цялост и суверенитета на всички държави", каза Ердоган и в същото време призова България да осигури всички условия за провеждане на честни и прозрачни избори на 26 март, за да може всички нейни граждани да упражнят своя вот в обстановка на спокойствие и сигурност.

В същото време стана ясно, че Турция дава 11 дни платен отпуск на изселниците да дойдат и да гласуват в България. Също така им организира безплатен транспорт за да упражнят правото си на вот.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

218

До 235

преди 7 години

Я да обясниш къде са призивите на Радев за война с Турция!Къде са тези призиви?Или така ти се иска?Сус, кьопек!

217

Анонимен

преди 7 години

Само Цачева получи гласовете на изселниците под диктата на Местан.Радев бе избран от всички български граждани, защото му симпатизират.Всичко останало е безсилие.

216

Анонимен

преди 7 години

Не сте гледали снощи телевизия?Това бе излъчено снощи.Днес има екшън в Айтос, но пише само в местна електронна медия.

fallback