Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Има израстване в политическото говорене, но политиците продължават да се държат некултурно по време на кампания. Това е мнението на журналиста Кристина Кръстева.

Пред Bulgaria ON AIR тя и езиковедът и преподавател доц. Борислав Георгиев коментираха особеностите на политическата реч и изказът на политиците, които са неизменна част от предизборната кампания,

"Очевидно е, че левицата е много агресивна този път. ГЕРБ се държат улегнало и спокойно, не са нападателни като г-жа Нинова. Ранният Борисов беше таран, влизаше с шум и беше рязък в изказа си. Сега е доста зрял и конструктивен", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите й лидерът на БСП Корнелия Нинова е направила най-големия гаф на кампанията с изказването, че демокрацията ни е отнела много.

"Лакърдиите, които Борисов непрекъснато сипе, имат положителен ефект. 100% Нинова покрива начина на изразяване на дружинните ръководителки. Волно или неволно тя прави някои лапсуси", посочи от своя страна езиковедът и даде пример с изказването на Нинова за демокрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 7 години

И аз обещавам, в съботата започвам голямото наливане, в неделя след първите прогнозни резултати, отивам до централата на тия лицемери и такова велико пикаене ще направя, че ми писна комунист да ми разказва как мисли за мен бедния.

36

Анонимен

преди 7 години

бесепету НИЩО СТАРО НЕ Е ЗАБРАВИЛО- СЛУШАХ ЛИДЕРКАТА ИМ КАК СЕ ПЕНИ, ПЕРЕ ИМИДЖ И ГОВОРИ ЗА НОВА ВИЗИЯ, АМА ЗАД ГЪРБА И НАДНИЧАТ ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ, КОИТО СА В АГРЕСИВНА БОРБА ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ, ПРЕГЪРНАЛИ СА ИНТЕРНАЦИОНАЛА И ГОВОРЯТ ЗА ВЕЛИКИ ДЕЛА. МИСЛЯ СИ КАК ЛИ ПРИНЦИПНО ЩЕ НИ СГОТВЯТ- БОРДА ЛИ ЩЕ РИТАТ, ТОВА ОНОВА ЛИ ПАК ЩЕ БУТАТ ЧЕ ПАК ЕДНИ 5 МИЛИАРДА ДА ПЛАЩАМЕ. НЕДОРАЗУМЕНИЕТО ИМАШЕ РЕЧНИК НА КВАРТАЛНА ТЕТКА ОПЛЮВАЩА СЪСЕДА ОТ ЗЛОБА И ЗАВИСТ СЕ ТРЕСЕШЕ ЦЯЛАТА.

35

реалист

преди 7 години

Никой не ни е докарал до този избор, гласуваме доброволно, а не на сила. Като не ви харесват, гласувайте за друг, както аз ще направя.

fallback