Снимка: БТА
fallback

Българите гласуваха за промяна, гласуваха за президента Румен Радев, а получиха Огнян Герджиков. Това каза по време на среща с великотърновската общественост председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Вчера разбрах, че правителството всъщност е на ГЕРБ. Президентът Румен Радев каза, че това е негово правителство. По метода на елементарните преобразувания, ако Радев е назначил правителство, а правителството е на ГЕРБ, а ГЕРБ сме ние, това означава, че президентът Радев е нашият президент“, допълни Борисов.

Той припомни, че до момента БСП е влизало в управлението два пъти: единият път, когато ГЕРБ спечели изборите, но мандатът взе БСП, и втори път – след президентските избори.

"Те твърдяха, че кандидатът им е независим, а го отчетоха като победа. Ако ГЕРБ е първа политическа сила сега, ще се постараем да направим правителство“, заяви Борисов.

Той припомни, че при среща с бизнеса в Берлин президентът Румен Радев е завил, че България е стабилна държава, че има ръст на икономиката с 3,5%, че се отчита най-ниската безработица за последните 10 години – 7%, че има нулева инфлация, най-нисък външен дълг и 14 млрд. лева фискален резерв.

"Това е техният президент. Колежката му от друга страна казва: "Те разсипаха България“. Не само, че няма дефицит - има излишък. Ние само за месец януари сме оставили 860 милиона лева излишък. А повишението на учителските заплати е 350 милиона лева на година. Тоест ние само за януари сме си оставили пари за следващите две години и половина и 14 млрд. лева фискален резерв. Хайде към тези 14 млрд. да прибавим още 6,3 млрд., които вие българските граждани, наричайки се най-бедните в Европа, бяхте принудени заради грешни гласувания в последните години да плащате. Как няма да сте бедни като платихте 6,2 млрд. в посока Вашингтон и Москва. 3,7 млрд. в първия месец платихме за КТБ, която при управлението на БСП и Пламен Орешарски падна. Не случайно Орешарски отиде да води президентската битка от името на ДПС, а уж мандата бе на БСП. Финансовият министър сега е водач на листа на ДПС“, каза още Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

144

Анонимен

преди 7 години

Цялата работа ГЕРБ и ДПС или БСП и ДПС,със СДСарка и ДПСар начело,а патриотите за пълнеж.

143

бачо Илия

преди 7 години

Ти да не се мислиш за по-добър или по- умен от Гирджиков ????? Нахалник !

142

9689

преди 7 години

Българите гласуващи за мутрата ще получат цвъки,дебелака и бандата тиквоиди.

fallback