Снимка: Dacia

Компанията Dacia представи крос-верия на комбито си Logan MCV. Тя е получила добавка Stepway към името си, като ще дебютира пред публика по време на автосалона в Женева в началото на март.

Новата модификация на Logan е оборудвана допълнителна защита на каросерията и броните, както и нови фарове срещу мъгла. Пътният просвет на версията Stepway е увеличен с 50 мм в сравнение със стандартното комби Logan и вече достига 174 мм.

На пазарите в Европа новият Dacia Logan MCV Stepway ще се предлага с 1,0-литрови бензинови и дизелови мотори с 3 цилиндъра, развиващи 90 к.с. Скоростните кутии са механична или роботизирана Easy-R.

В зависимост от нивото на оборудване автомобилът може да разполага с мултимедийна система със сензорен дисплей и навигация, камера за заден ход, парктроник и система за потегляне по наклон.

С новата версия на Logan MCV серията Stepway на румънския производител нараства на 4 модела, като в нея са включени "всъдеходни" модификации на хечбека Sandеro и компактните ванове Dokker и Lodgy.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase